Oprindelsen af Polo Shirts  

Oprindelsen af Polo Shirts  

Hvis man hører ordet polo shirt, så får du måske mange forskellige tanker omkring det velkendte stykke stof. Dette er der også en god grund til, da poloer har en meget stor betydning inden for modeverdenen. Polo shirts bliver typisk forbundet med beklædning inden for sportsverdenen, da poloen oprindeligt kommer fra netop Polo sporten. Polo er en kæmpe sportsgren i Indien og England, hvor deltagerne førhen kom fra en rigere baggrund. Det var netop i Indien at polo shirts blev specifikt designet til sportsgrene, da man skulle have et fleksibelt tøj til sporten, mens stadig udstrålede status på formelvis. Man valgte derfor at kombinere designe designet fra en t-shirt og en skjorte for at komme frem til løsningen vi ser i dag. Men det er ikke kun inden for polo sporten, at vi ser polo shirts nu om dage efter flere sportsgrene har inkluderet beklædningen. Polo shirts er især forbundet til golf, hvor både mænd og kvinder ofte gør brug af dem. Golf bliver anset som værende en gentlemans sport, og poloer er derfor et must-have i mange golfklubber, da man ellers ikke er velkommen.  

 

Poloer inden for moderne mode  

Hvis vi ser nærmere på Polo shirts i det moderne samfund, så kan man ikke snakke om dette emne uden at komme ind på Ralph Lauren. Ralph Lauren er et yderst berømt mærke inden for modeverdenen, og tøjproducenten er især velkendt for sin polo shirts, som nærmest har opnået ikonisk status på markedet. Ralph Laurens velkendte design kom til verdenen, da han var ved at lave en bomulds tennis shirt i 1972. Det var her han indarbejdede den ikoniske polo spiller på brystet.  

 

Forskellige typer poloer 

Der har egentlig ikke været store design mæssige ændringer hvad angår polo shirts. De kommer selvfølgelig i forskellige farver og pasformer, men polo shirten har efterhånden en meget fast status på markedet, hvorfor der også er bestemte forventning til udseendet. Man kan dog finde polo shirts i andet matierale. Eksempelvis kan finde fine polo shirts hos BalderClothes, hvor du faktisk får en mere fleksibel trøje, da deres produkter er fremstillet af andre materialer.