Derfor er det vigtigt at få lavet en blowerdoor test, når du skal overtage en bygning

Når man står over for at skulle overtage en bygning, er der mange detaljer, der skal være på plads. Et vigtigt, men ofte overset element i denne proces, er at få lavet en blowerdoor test. En blowerdoor test kan give vigtige oplysninger om bygningens energieffektivitet, tæthed og komfortniveau. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

Hvad er en blowerdoor test?

En test blowerdoor er en måling af bygningens lufttæthed. Ved hjælp af en kraftig ventilator, der monteres i en af bygningens yderdøre, skabes der enten et over- eller undertryk i bygningen. Dette gør det muligt at identificere utætheder i konstruktionen, hvor luft kan slippe ind eller ud. Disse utætheder kan forårsage træk, fugtproblemer og et højere energiforbrug, hvilket kan føre til både økonomiske og miljømæssige konsekvenser.

Vejen til energieffektivitet og besparelser

En af de vigtigste grunde til at få lavet en blowerdoor test er at sikre bygningens energieffektivitet. En utæt bygning kan være dyr at opvarme og køle ned, da varmen vil sive ud om vinteren, og kulden vil trænge ind om sommeren. Dette resulterer i et unødigt højt energiforbrug, hvilket ikke alene betyder større varmeregninger, men også en større miljøbelastning. Med en blowerdoor test kan du hurtigt identificere, hvor tæt bygningen er, og om der er behov for efterisolering eller andre energiforbedrende tiltag. Dette kan hjælpe dig med at reducere energiomkostningerne betydeligt over tid.

Undgå fugtproblemer og sæt fokus på indeklima

En anden vigtig faktor er bygningens indeklima. Utætheder i bygningen kan medføre kondens og fugtproblemer, som i værste fald kan udvikle sig til skimmelsvamp. Dette er både sundhedsskadeligt og dyrt at udbedre. Ved at få lavet en blowerdoor test kan du opdage potentielle risici tidligt og undgå skader, der kunne forværre bygningens tilstand og trivsel for de mennesker, der opholder sig i den. Et tæt hus skaber ikke kun et mere behageligt indeklima, men beskytter også bygningens konstruktion og levetid.