Find en værtsfamilie til dit næste eventyr

En af de bedste måder at opleve et nyt land på er ved at bo hos en værtsfamilie. Hvis du overvejer at blive au pair, skal du vide, hvad det betyder, og hvad der ligger i det for dig! Vi har lavet dette blogindlæg for at give dig alle de oplysninger, der kan vejlede dig i din beslutning. Der er mange fordele herunder at kunne bo hos en værtsfamilie, som kan sørge for børnepasning, madlavning og rengøring. Du vil være i stand til at fordybe dig i kulturen, mens du oplever livet som en international studerende!

Hvad er en au pair?

Ordet “au pair” er fransk og betyder “på lige fod” eller “ligeværdig”. En au pair bor hos en værtsfamilie som regel i et år. De får deres eget værelse at bo i og får en lommepenge på ca. 3-4000 kr om måneden for at hjælpe forældrene med at passe deres børn lave lidt husarbejde og hygge sig ved at være en del af familien.

Hvilke krav er der?

For at blive au pair skal du være mellem 18 og 30 år. Erfaring med børnepasning kan være en fordel, men det er ikke et krav. Det samme gælder kørekort kørekort. Det er også en fordel at kunne kommunikere med sin værtsfamilie, som primært forgår på engelsk, og naturligvis kræver det, at du har et gyldigt pas!

En oplevelse for livet

At blive au pair i et andet land er en fantastisk oplevelse. Du arbejder for en værtsfamilie, hvor der er rimelige forhold, og når du så har fri, så kan du tage dig friheden til at gøre hvad du vil. Du vil hurtig få kendskab til landets kultur, traditioner, og hvis der er jævnaldrendebørn i værtsfamilien, så kan du få vedkommende til at vise hvordan og hvor man går i byen og hvordan man klæder sig og opfører sig.